Akár beigli helyett is elkészíthető. No, én nem helyette fogom, hanem ezt is, meg azt is.
Süssétek meg és kápráztassátok el a szeretteiteket.
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja
A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás
Először elkészítjük atöltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el.
A tejet felforrósítjuk,feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás
cukrot. Belekeverjük adarált mákot vagy a diót, ezen kívül a
mazsolát, azsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a
tűzről és teljesenkihűtjük.
A készen vásárolt, egydarabban lévő leveles tésztát félbevágjuk,
majd lisztezettmunkalapon egyenként 45,5x25 cm-es téglalapra
nyújtjuk. Derelye- vagypizzavágóval felvágjuk 6,5x12,5 cm-es
darabokká. A tölteléketráhelyezzük, majd tojásfehérjével a töltelék
körül bekenjük atésztát. Feltekerjük a szaloncukrokat, majd egy
szalaggal a töltelékmellett jól összehúzzuk. A tojásfehérje segít a
tészta tapadásában. Asüti széleit egy olló segítségével berojtozzuk,
sütőpapírral bélelttepsibe helyezzük. Lekenjük tojássárgájával, de
nem az egész sütit,hanem csak addig, ameddig az alufóliás rész ér a
klasszikus szaloncukron.
Előmelegítettsütőben180 fokon 12 percig sütjük. Porcukorral
meghintve tálaljuk.
Süssétek meg és kápráztassátok el a szeretteiteket.
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja
A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás
Először elkészítjük a
A tejet felforrósítjuk,
cukrot. Belekeverjük a
mazsolát, a
tűzről és teljesen
A készen vásárolt, egy
majd lisztezett
nyújtjuk. Derelye- vagy
darabokká. A tölteléket
körül bekenjük a
szalaggal a töltelék
tészta tapadásában. A
sütőpapírral bélelt
nem az egész sütit,
klasszikus szaloncukron.
Előmelegített
meghintve tálaljuk.
Jaj, hogy ez milyen jól néz ki!!!
VálaszTörlés:)
Bárcsak tudnék sütni...
Azért kipróbáljuk, hátha nekem is összejön!
:D
Szia Móni, csak bátran!! Igazolni tudom, hogy nagyon-nagyon ügyes vagy sütés terén is.
VálaszTörlés